Home » Eveline Cannoot: “Ik moet geen 5 jaar meer wachten”

Eveline Cannoot: “Ik moet geen 5 jaar meer wachten”

by Nicky Jacobs

Ten midden van de coronapandemie beviel Eveline Cannoot van haar eerste zoontje Mack. De jongen is nu 2,5 jaar oud en Eveline durft wel eens te twijfelen over een tweede kindje.

“Ik zeg niet ‘ja’ en ik zeg niet ‘nee’. Er zijn dagen dat ik het zielig vind dat Mack enig kind is, want ik heb zelf ook een zus, maar soms denk ik dat gezinsuitbreiding in deze vreemde tijden geen goed idee is. Want in welke duistere wereld zou dat kleine wezentje moeten opgroeien? Geef toe, de toekomst ziet er niet bepaald rooskleurig uit. Tenzij de natuur er anders over beslist, zeg ik voor 2024 dus ‘nee’”, zegt ze in Primo.

Eveline en haar vriend Stijn kregen ook een miskraam te verwerken. En ook de zus van Stijn verloor een kindje. Dat is ook behoorlijk confronterend wanneer je nadenkt over een tweede kindje.

“Het meisje moest nog vijf jaar worden en werd uit het leven geplukt door leukemie. Dat rouwproces is lang en intens, áls het verdriet ooit al slijt. Ook mijn eigen miskraam was mentaal én lichamelijk zwaar. Dus ja: moeten we het lot wel tarten? Is ons gezinsgeluk met drie niet compleet? Aan de andere kant word ik dit voorjaar 38. Als ik nog eens moeder wil worden, moet ik geen vijf jaar meer wachten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like