Home » Karen Damen: “Zij komen wel weg met hun accent”

Karen Damen: “Zij komen wel weg met hun accent”

by Nicky Jacobs

Behalve zingen bij K3 heeft Karen Damen de laatste jaren nog veel andere dingen mogen doen. Acteren, presenteren, als solozangeres haar ding doen, er is maar weinig waar Karen echt voor zou bedanken.

“Ik zou toch passen om een programma te presenteren. Voor alle duidelijkheid: ik bedoel niet Wat zou jij doen?, maar wel zo’n programma waarbij je je tekst helemaal ingestudeerd moet hebben en loepzuiver Algemeen Nederlands moet praten. Toen het productiehuis me liet weten dat ik voor dit programma niets anders moest zijn dan gewoon mezelf, was ik overtuigd. Want dat is het enige wat ik kan. Gewoon mezelf zijn. Ik kijk dus niet één keer recht in de camera, maar ben gewoon moderator op een podium tussen een zaal vol publiek en de kandidaten”, legt ze uit in De Morgen.

Het is niet dat Karen geen AN kan praten, maar ze beseft heel goed dat ze heel wat van haar naturel verliest door AN te gaan praten. Ze kiest er bewust voor om met een Antwerpse tongval te blijven praten, ondanks de vele commentaar.

“Mensen zeggen vaak: ‘Wat zou jij doen? Karen naar de dictieles sturen of niet?’ Natuurlijk gebruik ik ‘je’ en ‘jij’, en niet ‘gij’, maar ik heb wel het idee dat mensen zich er harder aan storen omdat ik een vrouw ben. Want Tom Waes of Axel Daeseleire komen wel gewoon met hun accent weg.””

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like