Home » Kamal Kharmach: “Ik was gelukkig, want er was eten”

Kamal Kharmach: “Ik was gelukkig, want er was eten”

by Nicky Jacobs

Om geld hoeft Kamal Kharmach zich op dit moment geen zorgen te maken. Hij heeft een goedbetaalde job bij de VRT en op een universiteit en met zijn diploma zal hij altijd werk vinden als dat nodig zou zijn.

De comedian is opgegroeid in armoede en na enkele jaren is de schrik er eindelijk uit om opnieuw in die situatie verzeild te raken.

“Ik heb een diploma en besef dat ik altijd wel aan de bak kan geraken. Maar in je hoofd blijf je arm voor het leven. Bij elke financiële beslissing naar het verleden kijken en je afvragen of het wel zal lukken, dat gevoel raak je niet kwijt. Ik verdien niet slecht, maar ik geniet er niet van. Het stelt me wel gerust dat mijn kinderen niet in dezelfde armoede als ik ­opgroeien. Dat worden crapuleuze ­verwende nesten”, lacht Kamal in Gazet van Antwerpen.

Ondanks dat het gezin van Kamal in armoede opgroeide, was Kamal niet ongelukkig. En daar had Kamal zo zijn redenen voor.

“Er was voldoende eten. En we waren een hecht gezin. Als je in ­armoede liefde kent, valt die armoede op dat moment mee. Ik was pas later arm, toen ik tussen leerlingen van goede komaf zat op het jezuïetencollege. Voor mij was de middenklasse stinkend rijk. Die hadden twee auto’s thuis. Nieuw van de garage! Wij hadden een vierdehandse auto. Vakantie beperkte zich tot één dag Bobbejaanland. De adrenaline gierde ’s ochtends door mijn lijf. Ik ging soms liever met arme Marokkaanse kinderen op pad dan met Vlaamse vrienden. Want dan viel het sneller op dat ik geen geld had.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like