Home » Ex-‘Big Brother’-deelneemster lijdt aan ongeneeslijke aandoening

Ex-‘Big Brother’-deelneemster lijdt aan ongeneeslijke aandoening

by Nicky Jacobs

Op woensdag 10 januari 2024 onthulde Marie-Pierra Kakoma, frontzangeres van Lous and the Yakuza, op haar Instagramaccount dat ze lijdt aan multiple sclerose of MS, een aandoening van het centrale zenuwstelsel. Haar verhaal klinkt wellicht bekend in de oren bij Liese Luwel, die sinds haar deelname aan ‘Big Brother’ in 2021 naast haar werk als thuisverpleegster ook haar brood verdient als influencer.

Want ook Liese kreeg in maart 2022 te horen dat ze lijdt aan de ongeneeslijke aandoening. “Ik was opgestaan met een wazig rechteroog”, herinnert ze zich in een interview met het Nieuwsblad. “Ze zeiden me eerst dat ik gewoon een oogzenuwontsteking had. Maar een dag later kreeg ik te horen dat de ontsteking het gevolg was van een MS-opstoot. De grond zakte weg onder mijn voeten want ik zag mezelf meteen in een rolstoel zitten en begon te wenen. De rest van de uitleg heb ik niet eens meer gehoord”, zegt ze.

Gelukkig werd Liese in de dagen nadien toch min of meer gerustgesteld. “Ze zeiden me dat de geneeskunde ondertussen al ver staat en dat ze MS tegenwoordig vrij goed onder controle kunnen houden”, legt ze uit. “Ik zou dus wellicht nooit in een rolstoel belanden, klonk het.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like