Home » Zo synchroon verliepen de levens van deze bekende ‘Collega’s’

Zo synchroon verliepen de levens van deze bekende ‘Collega’s’

by Nicky Jacobs

Tuur De Weert en Jaak Van Assche. Voor de jongere generaties zullen ze altijd Maurice en Fernand uit ‘F.C. De Kampioenen blijven, terwijl de ouderen onder ons misschien eerder aan Van Hie en De Pesser uit ‘De Collega’s zullen denken. De trouwe ‘Familie’-kijker kent hen echter beter als Willy en Alfons.

Maar behalve hetzelfde beroep, delen beide rasacteurs ook al meer dan 60 jaar een diepe vriendschap. Hun leven verliep dan ook nagenoeg volgens hetzelfde parcours, vertellen ze in Het Laatste Nieuws. “We leerden elkaar op de technische school kennen en ontdekten al snel dat we gelijkgestemden waren”, klinkt het. “We koesterden immers dezelfde dromen en voelden ons door elkaar begrepen en steunden elkaar”, herinnert Jaak zich.

Zo zeiden ze samen hun job op om een acteeropleiding te volgen en kregen ze vervolgens allebei het voorstel om aan te sluiten bij het Mechels Miniatuur Theater (MMT) van Luc Philips. Maar ook privé liepen hun levens behoorlijk synchroon, zo blijkt. “Onze levens liepen zo synchroon dat we ook op bijna hetzelfde moment zijn getrouwd”, weet Jaak nog. “We hebben ook veel jaarwisselingen met elkaar gevierd en ook vandaag gaan we nog bij elkaar op de koffie. Of samen naar een voorstelling. We wonen nog steeds bij elkaar in de buurt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like