Home » Janine Bischops: “Ik ben hem nooit vergeten”

Janine Bischops: “Ik ben hem nooit vergeten”

by Nicky Jacobs

Janine Bischops en haar vriendin Lisette maakten elk jaar een grote reis en ontdekten zo de wereld. Lisette heeft nu Alzheimer en daardoor zijn de grote reizen van de twee vriendinnen gestopt.

Dat Lisette alzheimer heeft, daar heeft Janine het wel moeilijk mee. Ze kent haar al van in haar schooltijd en er waren tijden dat ze haar alle dagen zag. Ze ging haar zelfs bezoeken toen Lisette nog in Duitsland woonde. En ze heeft daar zelfs een vriend gehad.

“Karl-Heinz. Hij was een pennenvriend. Ik had er verschillende, maar bij hem werd het iets meer. Ik ben hem nooit vergeten. Hij was mijn eerste lief. Karl-Heinz is hier een paar keer geweest en ik ben bij hem in Duitsland”, klinkt het in Primo.

Karl-Heinz wist dat Janine actrice wilde worden en probeerde haar zelfs te overtuigen om in Essen te gaan wonen. Daar was de beste toneelschool van Duitsland. Maar Janine hapte niet toe.

“Ik was echt een mama’s- en papa’s-kindje. Ik was op dat moment negentien en ik wou mijn ouders en Antwerpen niet achterlaten. Dat was in de jaren 50, hé. Dat was allemaal niet zo evident. We leefden in een heel andere wereld dan nu.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment