Home » Davina Simons: “Ik heb er iets positiefs van gemaakt”

Davina Simons: “Ik heb er iets positiefs van gemaakt”

by Nicky Jacobs

Davina Simons heeft het geluk gehad om als advocate bij Walter Damen aan de slag te kunnen. Daar wordt ze elke dag geconfronteerd met verschillende kunstwerken en zelfs met opgezette dieren.

“Ik ken niks van kunst, al vind ik het wel leuk om naar musea te gaan. Toen het gerenoveerde KMSKA openging, hadden ze bij Essentiel Antwerp kimono’s met schilderijen uit het museum erop afgedrukt. Op eentje stond ‘De intrige’ van James Ensor: een prachtig werk, met al die gezichten, dus die kimono heb ik gekocht. Al vaak aangedaan: iedere keer wanneer je ernaar kijkt, ontdek je er weer nieuwe dingen in”, zegt ze in Humo.

De advocate staat erg positief in het leven en lijkt altijd aan het lachen te zijn. Een mindere dag lijkt ze niet te kennen.

“Ik heb eigenlijk nog nooit een periode meegemaakt waarin ik dacht: amai, nu ben ik ongelukkig. Ik ben van nature nogal positief ingesteld, en die karaktertrek heb ik altijd verder proberen te ontwikkelen. Op mijn 21ste heb ik een dubbele borstamputatie ondergaan: uiteraard was dat niet leuk, maar ik heb geprobeerd om er wel iets positiefs van te máken, onder andere door er een blog over te beginnen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment