Home » Chris Morton: “Iedereen heeft zijn demonen”

Chris Morton: “Iedereen heeft zijn demonen”

by Nicky Jacobs

Toen Chris Morton deelnam aan ‘Idool’ leek dat de lancering te zijn van zijn carrière. Hij bracht enkele singles uit, had veel optredens en kon leven van zijn muziek. Maar daarna viel het stil.

Daar zat vooral de nieuwe lichting idolen voor iets tussen. De idolen van 2003 waren plots niet interessant meer genoeg en Chris kreeg een bittere pil te slikken.

“Je zit op een TGV en ineens moet je overstappen op een boemel. Veel mensen hadden mij ervoor gewaarschuwd, ik was daar ook heel nuchter in. Ik had al een reserve aangelegd, ik ben een ongelooflijke spaarder. Merkkledij, een dure auto of een chic huis, daar wil ik mijn geld niet aan uitgeven, dat zeg ik ook tot vervelens toe aan de kinderen”, vertelt hij in Dag Allemaal.

Chris heeft armoede van dichtbij meegemaakt, want hij is opgegroeid in Zuid-Afrika. Zelf leefde hij niet in armoede, maar mensen in zijn omgeving wel.

“Iedereen heeft zijn demonen, bij mij is dat de angst om in armoede te belanden. Bijna alles wat ik die eerste twee jaar verdiende, ging naar een spaarrekening. Bij sommige collega’s zijn drama’s gebeurd, want ze hadden er geen rekening mee gehouden dat er ook nog zoiets was als de belastingen. Ik wil er niet te veel over opscheppen, maar door zo zuinig te zijn heb ik met mijn inkomsten uit ‘Idool’ wel een appartement kunnen kopen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment