Home » Linde Merckpoel: “Ik vat dat niet”

Linde Merckpoel: “Ik vat dat niet”

by Nicky Jacobs

Net zoals vele anderen zal ook Linde Merckpoel druk aan het werk zijn tijdens de Olympische Spelen. Zij zal er vlogs maken rond de spelen en daar kijkt ze erg naar uit.

Ze kijkt er ook erg naar uit om de verhalen achter de prestaties te ontdekken, nieuwe sporters te leren kennen en ze moet toegeven dat ze zelf niet echt competitief is ingesteld.

“Ik merk dat de atleten die ik nu volg echt obsessief bezig zijn met elk detail van hun sport. Dat zit niet in mij. Ik ben van nature meer een speelvogel. Ik ben ooit zelfs vriendelijk verzocht om de volleybalploeg te verlaten, omdat ik niet competitief genoeg was”, lacht ze in De Morgen.

Linde is ook al gedurende haar carrière voor gênante momenten komen te staan na afloop van een sportwedstrijd.

“Ik heb mezelf er ook al een paar keer op betrapt dat ik na afloop van de Ronde van Vlaanderen, die ik presenteer, iets te enthousiast naar een wielrenner loop en vraag: ‘En? Hoe was het?’ Waarop zij reageren: ‘Linde, nu echt niet!’ Dat vat ik niet. Of ik vat het wel, maar ik heb dat niet in mij. Dat is natuurlijk ook de reden dat zij topsporters zijn en ik het waarschijnlijk – ik zeg nog altijd waarschijnlijk – nooit zal worden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment