Home » Jo De Poorter: “Daar komt alles samen”

Jo De Poorter: “Daar komt alles samen”

by Nicky Jacobs

Als je iets wil weten over het koningshuis, dan moet je bij Jo De Poorter zijn. De royaltywatcher weet veel over ons Belgische koningshuis en heeft een goed contact met al onze royals.

In Primo vertelt Jo waar zijn fascinatie voor het koningshuis is ontstaan. Want behalve royalty is dat niet zijn enige interesse.

“Ik heb veel belangstellingen: film en geschiedenis bijvoorbeeld, maar bij het koningshuis komt alles samen. De staatskunde, frivoliteit… Het zijn de levende nazaten van onze geschiedenis, ze zijn de link met ons verleden. Tegelijkertijd is het ook theater, er is altijd drama. (lacht) Doorgaans zijn ze ook beter gekleed en beter gehuisvest dan de meesten van ons, daar ben ik ook niet ongevoelig voor. Ik prijs me gelukkig dat ik af en toe in hun buurt mag komen.”

Door hen vaak te mogen ontmoeten, moet Jo helaas ook constateren dat ons koningshuis behoorlijk wereldvreemd is, en dat is misschien toch een beetje jammer.

“Paola zei ooit tijdens een bezoek aan een overstroomd gebied in ons land, tegen een man die zijn huis had moeten verlaten: ‘En kan u niet naar uw tweede huis?’ Met de beste bedoelingen, maar ze had er dus niet één seconde bij stilgestaan dat niet iedereen een tweede huis heeft, laat staan zelfs een eerste huis. Ze denken ook dat iedereen, net als zij, een chauffeur heeft.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment