Home » Josje Huisman: “Ik probeer om niet zoveel meer te piekeren”

Josje Huisman: “Ik probeer om niet zoveel meer te piekeren”

by Nicky Jacobs

Josje Huisman is ondertussen mama van twee zoontjes en de voorbije jaren heeft haar lichaam een grote verandering doorstaan door twee keer zwanger te zijn. De zangeres had daar weinig problemen mee en omarmt haar lichaam en de veranderingen.

“Mijn lichaam veranderde tijdens mijn zwangerschappen en is nu nog steeds anders dan vroeger, maar ik vind het net fantastisch dat een vrouwenlichaam dat kan! Je maakt een levend wezentje in je lichaam en je bent negen maanden lang een warme thuis voor je baby. Ik vind het belachelijk dat er verwacht wordt van een vrouw dat ze in sneltempo na de bevalling weer haar lijf van daarvoor heeft. We moeten ons lichaam echt meer koesteren om wat het kán in plaats van wakker te liggen van hoe het eruitziet. Dat is niet de essentie”, zegt ze in Flair.

Bij self-love hoort ook mentaal welzijn. Iedereen heeft wel eens dagen waarop hij met iets worstelt, dat is bij Josje niet anders.

“Ik ben aan het leren om niet meer zoveel te piekeren, en dat gaat steeds beter. Ik kap het af voor een verhaal in mijn hoofd een eigen leven begint te leiden. Ik doe dat door met mijn gedachten te zijn waar ik op dat moment mee bezig ben. Doe ik bijvoorbeeld de afwas, dan denk ik aan dat servies en niet aan een mail die ik nog moet beantwoorden of iets anders op m’n to-dolist. Zo wordt mijn hoofd toch wat lichter.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment