Home » Christopher Timmerman: “Ik wilde graag weten of ik drager was”

Christopher Timmerman: “Ik wilde graag weten of ik drager was”

by Nicky Jacobs

Alzheimer is geen prettige ziekte en al zeker niet als je ermee geconfronteerd wordt. Lynn, de schoonmama van Stephanie Planckaert, kreeg een tijdje geleden de diagnose en zij weet heel goed wat er haar nog allemaal te wachten staat.

De ziekte is heel onvoorspelbaar en dat maakt bepaalde situaties er niet altijd makkelijker op. Het is vooral een kwestie van genieten van de goeie momenten die er zijn en het koesteren van de mooie herinneringen die zijn gemaakt.

“Ik denk wel vaak terug aan vroeger, toen ik klein was. Onze gezinsvakanties in Kroatië, mama die ons mooi maakte voor ons communiefeest, de momenten dat ik thuiskwam van school… Dat soort kleine dingen”, blikt Christopher terug in Dag Allemaal.

Alzheimer kan erfelijk zijn en het zou dus zomaar kunnen dat Christopher er vroeg of laat mee te maken krijgt. Het is ook pas toen de dokter erover begon, dat hij er voor het eerst bij stil stond.

“Ik wilde ’t wel graag weten, want als ik drager was, zou ik een soort proefkonijn kunnen worden om de oorzaken van de ziekte te onderzoeken. Het bleek echter niet erfelijk te zijn, wat uiteraard niet betekent dat ik geen alzheimer kan krijgen. Dat het altijd kan misgaan, houdt ons met beide voeten op de grond. Ik bewonder de manier waarop mama met haar ziekte omgaat. Ze zaagt en klaagt niet en probeert zoveel mogelijk te genieten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment