Home » Hanne Decoutere: “Dat heeft me vroeger in de weg gezeten”

Hanne Decoutere: “Dat heeft me vroeger in de weg gezeten”

by Nicky Jacobs

Als je net als Hanne Decoutere een grote passie hebt voor dansen, is het best handig als je partner mee in dat verhaal stapt. Gelukkig is dat bij Hanne het geval en daar is ze hem heel dankbaar voor.

“Toen de vraag kwam voor Hanne danst, was hij degene die zei: ‘Ga ervoor’. Hij heeft heel veel voor de kinderen ingestaan en ik was de ‘vrouw die altijd weg was en er zo in opging’. Maar ik vind dat ik door die ervaring een betere vrouw ben geworden. Hij wist dat het een soort litteken was, en dat litteken is nu geheeld. Zelf is hij geen danser. Onze openingsdans was een banale slow, waarin hij héél lang in dezelfde richting heeft gedraaid”, lacht Hanne in Nina.

Hanne werd uiteindelijk geen professionele danseres, maar wel nieuwsanker bij VRT. Daar is ze even perfectionistisch als in de balletzaal.

“Perfectionisme heeft me vroeger wel wat in de weg gezeten. Met ouder worden kreeg ik meer zelfvertrouwen en leerde ik terugvallen op kleine successen. In Hanne danst heb ik mijn grote voorstelling tot een goed einde gebracht. Tot het einde der dagen kan ik daarop terugvallen, als in: dát is mij gelukt, dus wat kan er nog misgaan? Ik heb mijn perfectionisme kunnen draaien naar iets positiefs. Vergelijk het met een puntige steen, waarover heel veel water is gevallen, waardoor die zachter is geworden. Ik ben liever geworden voor mezelf.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment