Home » Kamal Kharmach: “We houden krampachtig de schijn op”

Kamal Kharmach: “We houden krampachtig de schijn op”

by Nicky Jacobs

Als er een BV is waar al veel over geschreven is wat betreft zijn gewicht, dan is het Kamal Kharmach wel. De comedian en presentator zijn gewicht schommelt heel erg en dat vindt de pers interessant om over te schrijven.

“Maar dat doet me heel weinig. Ik ben nu eenmaal een echte jojoër. Het feit dat zulke artikelen vaak gelezen worden, wil zeggen dat mensen er iets aan hebben. Toen ik na een periode van zeventig kilogram te wegen plots weer veel bijkwam, kreeg ik een mailtje van een man die schreef dat hij teleurgesteld was. Hij worstelde ook met overgewicht, maar putte motivatie en hoop uit het feit dat ik kon afvallen. Ik weet dat veel mensen in hetzelfde schuitje zitten. Daarom ben ik ook zo eerlijk over mijn proces”, zegt Kamal in Flair.

Door de vele ideaalbeelden die we te zien krijgen op social media, worden veel mensen heel erg streng voor zichzelf. Dat is jammer, want sommige van die ideaalbeelden zijn heel onrealistisch.

“Op sociale media houden we krampachtig de schijn op dat we daaraan voldoen. En dan hebben mannen het nog makkelijk. Wat er nu gevraagd wordt van vrouwen, is waanzin! Ze moeten én een goede mama zijn én het liefst fulltime werken voor minder geld én een perfect lijf hebben én een bruisend sociaal leven leiden. Daarmee vergeleken zijn mannen echt luiwammesen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like

Leave a Comment