Home » Boerin Sanne: “Dat is nog vervuilender”

Boerin Sanne: “Dat is nog vervuilender”

by Nicky Jacobs

De voorbije weken zijn de boeren niet bepaald vaak positief in het nieuws geweest. Er waren volop boerenprotesten en dat zorgde voor veel hinder waar dan ook. Die acties zetten ook een programma als ‘Boer Zkt Vrouw’ niet altijd in een positief daglicht.

“Het is simpel: ze willen de boeren in ons land uitroeien. Wij worden gezien als de grootste vervuilers, terwijl de industrie en de gezinnen hun ding mogen blijven doen. Wij moeten onze stikstofuitstoot reduceren, terwijl elk gezin twee of drie auto’s mag hebben en iedereen met het vliegtuig op vakantie mag gaan”, klinkt het bij boerin Sanne in Dag Allemaal.

Volgens de boerin worden hen behalve de administratieve rompslomp heel veel absurde regels opgelegd waardoor het allemaal veel te moeilijk wordt gemaakt voor hen.

“Zo mogen we een aantal stukken grond in bepaalde zones niet meer bemesten, maar dan kunnen we ook geen voedergewassen meer telen en hebben we straks geen eten meer voor de koeien. Dat voer moet dan van China of Rusland komen, per boot of per vliegtuig, dat is nóg vervuilender!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van redactie365.be

* indicates required

You may also like